Регистрация

Печени бъркани яйца с гъби

Печени бъркани яйца с гъби
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1002

Омлет стил фритата с гъби, чушки и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 7-8 яйца
  • 50 мл мляко
  • сол и пипер на вкус
  • 250 г пресни гъби
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. олио
  • 4 с.л. масло
  • 2-3 с.л. сметана, ако имате
  • китка копър
  • 50-100 г кашкавал
  • чушки по желание (може и люти)

Начин на приготвяне:

1. Сложете гъбите да се сварят до полуготовност.

2. През това време наситнете лука и копъра и разбийте яйцата в купа с млякото. Овкусете яйчената смес със сол и пипер. Рендосайте и кашкавала и го приберете в хладилнка докато дойде редът му.

3. Готовите гъби отцедете от водата и нарежете на парчета.

4. Сгорещете олиото и разтопете в него 1 с.л. масло. Сложете лука и гъбите да се запържат докато водата от гъбите изври.

5. Ако използвате чушки, ги почистете, измийте и нарежете на полумесеци.

6. Намажете 3 тавички с по 1 с.л. масло и разпределете в тях яйчената смес. Пуснете фурната да загява на 200 градуса. (можете да направите и един голям омлет в голямата тава.

7. В готовите гъби добавете сметана, ако имате, и 2/3 от наситнения копър. Разбъркайте и разпределете в средата на яйчената смес. Отстрани поръсете резените чушки и върху всичко това - рендосания кашкавал.

8. Запечете на фурна до желанта готовност. Извадете и поръсете останалия копър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта