Печени бъркани яйца с гъби
Омлет стил фритата с гъби, чушки и кашкавал.
Необходими продукти:
- 7-8 яйца
- 50 мл мляко
- сол и пипер на вкус
- 250 г пресни гъби
- 1 глава лук
- 1 с.л. олио
- 4 с.л. масло
- 2-3 с.л. сметана, ако имате
- китка копър
- 50-100 г кашкавал
- чушки по желание (може и люти)
Начин на приготвяне:
1. Сложете гъбите да се сварят до полуготовност.
2. През това време наситнете лука и копъра и разбийте яйцата в купа с млякото. Овкусете яйчената смес със сол и пипер. Рендосайте и кашкавала и го приберете в хладилнка докато дойде редът му.
3. Готовите гъби отцедете от водата и нарежете на парчета.
4. Сгорещете олиото и разтопете в него 1 с.л. масло. Сложете лука и гъбите да се запържат докато водата от гъбите изври.
5. Ако използвате чушки, ги почистете, измийте и нарежете на полумесеци.
6. Намажете 3 тавички с по 1 с.л. масло и разпределете в тях яйчената смес. Пуснете фурната да загява на 200 градуса. (можете да направите и един голям омлет в голямата тава.
7. В готовите гъби добавете сметана, ако имате, и 2/3 от наситнения копър. Разбъркайте и разпределете в средата на яйчената смес. Отстрани поръсете резените чушки и върху всичко това - рендосания кашкавал.
8. Запечете на фурна до желанта готовност. Извадете и поръсете останалия копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ