Дъблин Къдъл - задушени картофи с колбас
Картофи с наденица, бекон и салам в тенджера.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 200 г бекон
- 300 г моркови
- 300 г колбас тип пеперони, чоризо или шпеков
- 1-2 наденички - около 200 грама общо
- 2 глави лук - около 220 г общо
- сол и пипер
- 2 дафинови листа
- 700 мл телешки бульон - можете да разтворите кубчета във вода
Начин на приготвяне:
1. Морковите измийте, обелете и нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см. Лука нарежете на полумесеци, а после получените сърпове разрежете през средата, за да станат четвъртини. Разрохкайте.
2. Наденичките и колбаса нарежете на кръгчета, бекона - на тънки малки парченца, а картофите обелете и нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см.
3. В сух тиган изсипете бекона, включете огъня на умерен и гответе 3-4 минути като бъркате докато се посгърчи. Добавете наденицата и гответе още 4 минути. След това и салама и гответе 5 минути.
4. Вземете средно голяма тенджера и на дъното ѝ изсипете 1/3 от картофените шайби, отгоре 1/3 от морковените кръгчета и овкусете със сол и пипер като прецените внимателно дали въобще има необходимост от добавянето на сол, тъй като бульонът и колбасите може да са доста солени. След това изсипете 1/3 от лука и 1/3 от запръжката на колбасите. Следват картофи, моркови, подправки, лук, колбаси - всичко по 1/3. Тук пуснете и дафиновите листа. Завършете с последната 1/3 от продуктите в познатия ви ред.
5. Залейте с бульона. По-добре е ако сте го подгряли или кипнали предварително.
6. Сложете капака на тенджерата и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час. След това поднесете топло, по желание с поръска от листа пресен магданоз или друга свежа подправка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ