Регистрация

Телешко по ирландски в сос от бира и вино

Телешко по ирландски в сос от бира и вино
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1408

Яхния от телешки хапки във винен сос с бира, картофи, моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г телешко
  • 3 с.л. олио
  • 6 скилидки чесън
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1 с.л. кимион на прах
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. оцет
  • 250 мл червено вино
  • 250 мл светла бира
  • 1 л телешки бульон
  • 2 дафинови листа
  • 30 г масло
  • 2 средни глави лук (около 200 г общо)
  • 2-3 моркова (около 260 г общо)
  • 1 кг картофи
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол на вкус (опитайте - бульонът може да е солен)
  • пресен магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Телешкото нарежете на големи хапки (двойни) с дебелина и ширина около1,5-2 см. и дължина около 4-5 см.

2. Сгорещете в тиган с незалепващо покритие на умерен огън 1 с.л. олио много добре. След това положете месата да се запечатат, като обръщате след побеляване. За 6-7 минути трябва да са готови. Махнете от огъня.

3. В голяма тенджера сгорещете 1 с.л. олио и в него запържете намачкания на паста чесън с кимиона, доматената паста и захарта. Налейте оцета.

4. Прехвърлете месото от тигана в тенджерата, а тигана не мийте. Ще ви трябва още. Залейте месото с виното, изчакайте да закъкри и налейте бирата. Кипнете отново, сипете бульона, добавете дафиновите лсита и захлупете с капак. Оставете да се готви 1 час.

5. През това време наситнете лука, а моркова нарежете на кръгчета с дебелина около 1,5 см.

6. В тигана от месото разтопете маслото, добавете 1 с.л. олио и сгорещете. Запържете лука, а щом попие мазнината, добавете и морковите. Гответе на умерен котлон докато кръгчетата моркови се запечатат и от двете страни. Обръщайте ги периодично.

7. Картофите обелете и нарежете на хапки. ИЗсипете картофите и запръжката в тенджерата при месото след като е вряло 1 час. Захлупете с капака и оставете да се готви още 1:30 часа на умерен огън.

8. Опитайте на соленост, при необходимост подправете с още сол, добавете черен пипер и изключете огъня. Оставете под капак още няколко минути.

9. Наситнете магданозени листа и поръсете с тях ястието преди поднасяне.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта