Дробчета с лук и наденица
Наденица с лук и дробчета.
Необходими продукти:
- 8 глави лук
- 2-3 скилидки чесън
- 7 с.л. олио
- 600 г пилешк дробчета
- 2 сурови наденици
- сол и пипер на вкус
- червен или пушен пипер по желание
- чубрица
- магданоз за поръсване и лимон при поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на полумесеци без да го ситните. Скилидките чесън - на слайсове или малки кубчета. Изсипете в голям тиган, залейте с олиото, пуснете котлона и оставете докато лукът се позапържи.
2. През това време измийте дробчетата, но не ги режете - цели са по-сочни и вкусни. Добавете ги в ястието и гответе няколко минути като разбърквате. После захлупете с капак за 10-тина минути, след това пак махнете капака и оставете да се поготвят на открито.
3. Наденицата нарежете на коси дебели парчета и запечатайте на сух тиган всяко парче от двете страни на силен огън за по 2 минути. Прибавете в гозбата.
4. Овкусете със сол, пипер и други подправки по желание и сервирайте докато е топло.
5. По желание поднесете с лимон за покапване и поръска от наситнени пресни магданозени листенца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ