Пилешки дробчета с лук и домати по индийски
Задушени пилешки дробчета с чесън, джинджифил, домати и лук.
Необходими продукти:
- 700 г пилешки дробчета
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1 с.л. кориандър на прах
- 1/2 ч.л. куркума
- 3-4 домата
- 2 глави лук
- 30 г масло
- 1 ч.л. пресен джинджифил
- 3 скилидки чесън
- още сол и кориандър
- 1 с.л. гарам масала (ако имате)
- 1-2 зелени люти чушлета
- пресен кориандър или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Дробчетата почистете, ако има нужда. Сложете ги в купа, поръсете със солта, лютия пипер, куркумата и кориандъра, разбъркайте и оставете настрана.
2. Рендосайте джинджифила, наситнете чесъна, нарежете на кубчета лука, а доматите рендосайте.
3. Сгорещете маслото във висок тиган. Запържете лука в него за 3 минути, след това добавете сол и кориандър на прах, гответе още минута и добавете чесъна и джинджифила. След 2 минути залейте с рендосаните домати, оставете да кипне и да ври 5 минути до леко сгъстяване.
4. Добавете дробчетата, кипнете и захлупете с капак да се готвят 10 минути.
5. Поръсете с гарам масала, още сол при нужда и нарязаните на едро люти чушлета. Захлупете под капак и оставете да се готви 3-4 минути.
6. През това време наситнете листата кориандър/магданоз. С част от тях поръсете ястието и разбъркайте. С останалите поръсете след разпределяне в индивидуалните порции.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ