Домашни солети с шоколад
Сладки солети с шоколадова коричка.
Бон Апети
Излъчен на 28.03.2016
Гризини с шоколад е рецепта, която застава на контра срещу класиката, че дългите тестени хруски са солени. В днешното предложение за хрупкави домашни солетки се спазва единствено правилото за комбинация на шоколад с кориандър - модерен сладкарски тандем. Първо се замесват пръчиците, ароматизирани на кардамон и кориандър, а докато се пекат, се приготвя шоколадовия ковертюр от сладкарска шоколадова глазура (можете да опитате и с обикновен тъмен шоколад) и масло. След изпичане десертните солети се охлаждат и се намазват с топлата шоколадова смес. Остава само да стегнат и са готови за хапване. С тях лесно ще зарадвате и най-претенциозните дечица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ