Домашни солети с ядки
Домашни гризини с аромат на анасон, кимион и мента.
Бон Апети
Излъчен на 22.06.2017
Бирата си върви и с тестени изделия, смятат Лора и Стоян и показват едно бирено мезе от дебели солети с подправки. Тестото замесват с брашно 00, което е по-фино от обикновеното бяло брашно. А към него добавят смлени печени лешници, за да придадат яромат на ядки. Докато сместа втасва, се прави микс от сухи подправки, с които се поръсват солетите. Ако обичате силните вкусове, можете да ги оваляте.
В хаванче заедно влизат кориандър, кимион, още лешници, резене, мента и сусамови семена и се счукват на прах. Добавя се и сол, като можете да използвате морска или на люспи, за да се усеща по-силно. Във видеото се вижда как се оформят гризините от тестото. След това се намазват със зехтин и се поръсват с подправките. Остава да се запекат за 20-тина минути и са готови за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ