Домашни солети с квас, босилек и риган
Постни домашни солетки с билки.
Хрупкави, полезни и идеални за замстване на готовите чипсове, снаксове и солетите с консерванти от хранителната верига - това са апетитните домашни гризини, сготвени в канала Dazzle Spoon. Рецептата е лесна, а ако не държите да я спазвате с квас, можете да погасите 1 ч.л. сода в 120 мл кисело мляко и да спретнете солетите лесно и бързо.
Първо в купа се пресява брашното. Добавят се солта, зхарта, босилек и риган и/или други подправки по желание. Следва да се оформи кладенче и в него да се изсипе кваста или киселото мляко със сода. После се меси до образуването на меко и гладко тесто. Няма нужда от втасване.
Тестото се разточва на кора с дебелина около 1 см. и от него се режат лентички. Можете да ги оставите в дълъг двоен вариант или да скъсите през средата. Лентички се редят в тава, застлана с хартия за печене. Преди реденето можете да ги усучете, за да се получат вити соленки. Остава само да изпечете в предварително загрята на 160 градуса фурна без вентилатор за 20-тина минути.
И после можете да сервирате. По желание с някакъв сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ