Пикантни воденички с чесън и соев сос
Пържени воденички с лук, джинджифил и чесън.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешки воденички
- 2 л вода
- 1 с.л. сол
- 2 с.л. олио
- 7-10 скилидки чесън
- 10 г пресен джинджифил (в краен случай можете да използвате 1 с.л. сушен джинджифил)
- 1 зелено и 1 червено люто чушле
- 50 мл соев сос
- 2 с.л. сос Уорчестър (ако имате)
- 4 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Воденичките измийте добре, разрежете през средата на лява и дясна част и после взимайте всяко парче и правете по няколко напречни разреза от месото към жилката, но само до средата на парчето. Така ще изхвърлят кръвта от себе си по-лесно, ще изглеждат много по-апетитно и ще поемат по-добре овкусяването си.
2. Готовите воденички прехвърлете в тенджера и кипнете. Отпенете, намалете температурата на слаб към умерен огън и посолете. Бъркайте докато солта се разтвори, след това сложете капака и оставете да се варят 1 час.
3. На 45-тата минута от варенето се върнете в кухнята, за да подготвите останалата част. Джинджифила обелете и рендосайте на ситно редне. Чесъна и лютите чушки нарежете на тънки кръгчета. Лука нарежете на тръбички с дължина около 3 см.
4. Сгорещете олиото в тиган и запържете на умерен огън в него чесъна за 2 минути. Добавете джинджифила (ако използвате пресен) и гответе още минута като бъркате.
5. Добавете чушките. Намалете огъня и отцедете воденичките от соса на варенето. Прехвърлете ги в тигана. Ако използвате сух джинджифил, сложете го чак сега.
6. Овкусете със соевия сос и уорчестъра, гответе и бъркайте периодично 5 минути.
7. Засилете котлона на максимум. Добавете лука и бъркайте 30-40 секунди. След това е готово за сервиране.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ