Панирани пържени пилешки воденички
Мезенце за бира и винце от пилешко месо на хапки с хрупкава коричка.
Необходими продукти:
- 500 гр. пилешки воденички
- сол
- черен пипер
- 3 яйца
- брашно за панирането
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Воденичките се измиват и се сваряват във водата и солта докато омекнат. При мен стават за около 2 часа. Изхвърляте водата. Воденичките се панират в панировката и се пържат до златисто във силно нагорещена мазнина, докато придобият златист цвят.
Приготвяне на панировката: 3 яйца се разбиват леко с вилица, добавя се сол и черен пипер на вкус. Добавяте брашното при непрекъснато бъркане с готварска тел докато стане гъста смес. Към готовата смес се добавя малко вода за да се отпусне. Сместа трябва да бъде хомогенна и гъста, за да панирате добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ