Домашни петифури с кайсии
Петифури с глазура.
Необходими продукти:
За тестото:
- 3 белтъка
- щипка сол
- 75 г захар
- 3 жълтъка
- кора от лайм
За масления крем:
- 75 г масло, гладко
- 60 г пудра захар
- зърна ванилия
- ½ с.л. сок от лайм
- 75 г мармалад от кайсии, затоплен и изцеден от сока
За глазурата:
- 500 г пудра захар
- 3 с.л. сок от лайм
- 3 с.л. вода
- малки захарни сърчица (или друг вид "джвъчки") за декорация
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 градуса.
2. Разбийте белтъците със сол, докато се оформят меки връхчета. В течната смес, бавно добавете захарта и разбийте. Добавете брашното (пресято), жълтъците и сока от лайм и разбъркайте внимателно.
3. Изсипете тестото в подготвена тава за печене (можете да използвате и малки формички за мъфини, или да направите малки топчета и да ги сложите на хартия за печене – използвайте плик за сладкиши като шприц - и печете около 6-8 минути. Оставете да се охладят.
4. Издълбайте по малко от всяка бисквита отдолу с нож. Изрежете върха на всяка втора бисквита и я обърнете.
5. За масления крем трябва да разбиете маслото. Добавете пудрата захар, зърната ванилия и сока от лайм и разбърквайте, докато сместа стане светла и лека.
6. Сложете сместа в шприца и напръскайте върху бисквитите с отрязания връх. Вземете другите бисквити и ги залепете за пълните с маслен крем бисквити. Натиснете да прилепнат.
7. Намажете бисквитите с мармалад от кайсии и ги оставете на стайна температура за 30 минути, а после охладете за 30 минути на балкона (ако вън е студено) или в хладилника.
8. За глазурата, трябва да смесите заедно всички съставки. Вземете 50% от сместа и я сложете в друга купа. Може да добавите малко оцветител за сладкиши в едната от купите със смес. Потопете петифурите и оставете да се охладят. С другата глазура можете да използвате за да декорирате петифурите.
9. С помощта на шприца, декорирайте петифурите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ