Сладки с плодов пълнеж
Прехлупени сладки с плънка от тиква и сушени кайсии.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 200 г масло
- 50 мл мляко
- 2 с.л. захар
За плънката:
- 150 г обелена и почистена тиква
- 50 г сушени кайсии
- 2 с.л. захар
- 20 г масло
- 1-2 щипки канела
- пудра захар за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
1. Маслото на стайна температура разбийте със захарта, добавете след това брашното и млякото и оформете маслено тесто. Най-вероятно ще лепне по ръцете, но това да не ви притеснява - приберете го в хладилника да се стегне.
2. Тиквата рендосайте, а кайсиите нарежете на много малки парченца.
3. Маслото за плънката сгорещете на слаб огън в касерола. Добавете тиквата и захарта, запържете и след това добавете и кайсиите. Гответе още 3-4 минути, като разбърквате, за да не залепне. Подправете с канела и махенет от гъня. Изчакайте да изстине.
4. Застелете си тава с хартия за печене. Гребвайте от тестото, разстилайте го в шепата си, слагайте от плънката и прехлупвайте, като не запечатвате напълно сладките. Така изкусителната им плънка ще блазни деликатно, подавайки се отвътре. Ориентирайте се как трябва да изглеждат по снимката.
5. Редете в тавата с отстояние и печете на 180 градуса за 15-тина минути. След като се охладят, по желание можете да поръсите с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ