Регистрация

Домашни мекици с кайма и лук



Домашни мекици с кайма и лук
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2901

Пирожки с мляно месо или добруджанска мекица с кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Дали вкусната закуска, която се готви в Кухнята на Звездев представлява пелмени с кайма, добруджански мекици с месо или пирожки, няма смисъл да се спори, тъй като рецептите за трите ястия се препокриват. Но е сигурно, че това е идеален избор за старт на почивния ден със семейството.

Първо се замесва тестото като към пресятото брашно се добавя жива мая, сол и захар. Налива се вода, меси се докато спре да лепне и се оставя да втаса. Плънката се приготвя като се рендосва лук и се смесва с кайма, сол, пипер и чубрица. Втасалото тесто се разточва на тънка кора, от която с отвора на чаша или купичка се изрязват кръгове. Плънката се разпределя в тях и се запечатва хубаво. Мекичките се пържат в сгорещено олио до получаването на златиста хрупкава коричка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта