Регистрация

Отворени мекици с кайма



Отворени мекици с кайма
Трудно   |   Порции 10-12 броя   |   Видяна: 1657

Горнооряховски мекички с месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашни мекици тип слънчогледи по рецепта от Горнооряховско се готвят в кухнята на българска баба, която показва традиционна селска закуска. Иван Звездев гостува в народната кухня, за да се запознае и да представи рецептата за тестени слънчогледи, която представлява отворени мекички с кайма или запържени кошнички от тесто с месо.

Първо се замесва традиционното постно тесто за мекици с жива мая. Оставя се да втаса. През това време се меси и каймата с наситнен магданоз, сол, пипер, чубрица и малко кимион. Бухналото тесто се премесва и се разделя на 10-12 топчици. Всяка от тях се разточва на тънка кора и в средата ѝ се слага от месната смес. После се завиват слънчогледи - как точно става - гледайте във видеото.

Готовите мекички се пържат двустранно, като първо се готвят с отвора надолу. А на финала имате страхотна българска закуска - пържени питки с кайма и балкански подправки. Тук не се броят калориите, за да можете да се насладите спокойно на вкуса.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта