Регистрация

Домашни масленки с канела и ядки

Домашни масленки с канела и ядки
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2470

Курабийки с орехи, масло и канелен аромат, които се месят за 10 минути.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. бяло брашно
  • 1 ч.ч. кристална захар
  • 200 грама масло
  • 1 яйце
  • 1 пакет бакпулвер
  • 1 пакет канела
  • 100-150 грама орехи – обелени и счукани на късчета

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното със захарта, канелата, маслото (по-добре го използвайте директно студено – то ще се стрие в ръцете ви на шуплесто тесто), яйцето, бакпулвера и орехите. Месете докато се образува еднородна смес.

2. Разтелете на намазнена повърхност и работете бързо, защото щом маслото се отпусне, формичките ще започнат да се правят по-трудно. Пригответе си тава или тарелка за печене, застлана с хартиено фолио – така ще си спестите досадното търкане при миене.

3. С помощта на формичка за сладки изрежете желаните от вас фигурки от тесто. Наредете ги в тавата така, че да имат място да увеличат обема си с още 1/3 без да се слепят.

4. Печете за 15-20 мин. (според зависи колко препечени обичате курабийките) в средата на предварително загрята фурна без вентилатор на 180 градуса.

5. Поднесете с чаша кафе, мляко или следобеден чай.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта