Регистрация

Домашни кренвиршки за закуска

Домашни кренвиршки за закуска
Средно   |   Порции 5-10   |   Видяна: 10565

Кренвиршка - баница с кренвирш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. универсално брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • ¼ ч.л. сода за хляб
  • ¼ ч.л. сол
  • 3 с.л. печен пшеничен зародиш
  • ¼ ч.ч. охладена зеленчукова мазнина
  • ⅓ ч.ч. суроватка или кисело мляко
  • 1 голям жълтък
  • 10 кренвирша, разполовени и с изрязани краища

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 190°С и намаслете голяма тавичка за печене.

2. Разбъркайте в купа брашното с бакпулвера, содата за хляб, солта и пшеничния зародиш.

3. Прибавете мазнината и разбийте с миксер или омесете с ръце до получаването на трохи.

4. В малка купа смесете суроватката (или киселото мляко) с жълтъка и ги прибавете при брашното, като разбърквате до получаването на влажно тесто.

5. Омесете тестото 4 пъти върху набрашнена повърхност и разточете на квадрат с големина 30 см с помощта на набрашнена точилка.

6. Нарежете тестото на ленти с широчина около 3 - 4 см и увийте по един кренвирш.

7. Повторете с останалите продукти и сложете готовите кренвиршки в предварително приготвената тавичка за печене.

8. Печете в горната 1/3 на фурната до бледо златисто - около 15 мин.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта