Домашни бонбони от сухари с масло
Бързи бонбони с какао и ванилия.
Необходими продукти:
- 250 г сухари
- 2 пакета ванилова захар
- 60 мл коняк или ром
- 3 с.л. какао на прах
- 100 г пудра захар
- 150 г масло
- около 50 мл мляко (с готовност, че може да ви потрябва и повече)
- кокосови стърготини, какао, шоколадови пръчици или ядки за декорация
Начин на приготвяне:
1. Натрошете на ситно сухарите или за по-лесно ги минете през месомелачка, както правя аз.
2. Разтопете маслото на водна баня, добавете в него млякото и какаото и затоплете, без да кипвате.
3. Смесете праха от сухарите със захарта и ваниловата захар. Залейте с млечно-маслената смес и добавете ароматния алкохол. Разбъркайте всичко заедно.
4. С ръце гребвайте от сместа и оформяйте бонбони. Ако е прекалено суха, долейте още мляко като го затоплите до около 40 градуса.
5. Готовите бонбони подредете в поднос и приберете в хладилник. След половин час, когато са се стегнали, можете да овъргаляте в счукани ядки, кокосови стърготини, какао на прах или друг вид топинг по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ