Домашна торта пинчер със сметана и какао
Торта със сметанов крем и шоколадова глазура.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1,5 ч.ч. брашно
- 0,5-1 ч.ч. захар според това колко сладък искате да е десертът
- 1 с.л. сметана
- 2 с.л. какао на прах
- 2 яйца
- 2 ч.л. сода за хляб, угасена в оцет
- 250-350 мл кондензирано мляко
За крема:
- 800-1000 мл заквасена сметана - студена
- 6 с.л. захар
- 0,5-1 ч.ч. орехи
За глазурата:
- 4 с.л. заквасена сметана
- 4 с.л. какао на прах
- 6 с.л. захар
- 30 г масло
Начин на приготвяне:
1. Започваме с тестото. Добавете гасената сода в брашното. Смесете яйцата със захарта. Добавете кондензираното мляко, сметаната и какаото. Ако е нужно, добавяйте още сметана, докато се получи тесто с консистенцията на гъста бита сметана.
2. Изсипете половината от сместа в кръгла формичка за печене така, че да се получи с дебелина около и под 2 см. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. Извадете и охладете.
3. След това печете другата половина от тестото отгоре около 7 минути.
4. Направете крема като смесите сметаната със захарта. За по-лесно можете да използвате миксер. Най-отгоре добавете орехи.
5. Нарежете втория блат на кубчета със страна около 2,5-3 см. Постарайте се да са горе-долу еднакви. Накиснете кубчетата в сметановия крем, овъргаляйте ги добре и ги наредете върху кръглия блат.
6. Пригответе глазурата като кипнете сметаната, какаото, захарта и маслото при непрестанно разбъркване за няколко минути. Оставете настрани да се охляди и залейте тортата с нея.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ