Домашна соева майонеза
Майонеза със соево мляко или как се прави веганска майонеза.
Необходими продукти:
- 200 мл соево мляко
- 150-200 мл зехтин и олио в отношение 50:50
- сол на вкус
- 1 ч.л. лимонов сок
- малко горчица
- чесън или друга подправка
Начин на приготвяне:
1. Изсипете соевото мляко в купата на пасатора и го оставете да се стопли на стайна температура.
2. Постепенно наливайте мазнината при непрестанно пасиране. Колкото повече сипвате, толкова по-гъста ще става майонезата. Изберете си желаната гъстота, като не очаквайте да стане така гъста, както е яйченият вариант. Не опитвайте с миксер - този сос става само с пасатор за супи.
3. Когато получите крем, добавете в него сол, горчица и лимонов сок. Разбийте отново.
4. Сервирайте с чесън или добавка от копър, босилек и друго, каквото желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ