Майонезена салата с яйца и риба
Салата Мимоза с варени яйца, консерва рба и майонеза.
Необходими продукти:
- 1 консерва риба в собствен сос
- 4 яйца
- 125 мл майонеза
- 1 глава лук
- 30 г масло
- 200 г кашкавал
- няколко зелени листа салата
Начин на приготвяне:
1. Сварете яйцата и ги обелете.
2. Рендосайте кашкавала.
3. Намачкайте рибата с вилица в част от соса на консервата. Смесете с майонезата.
4. Лука наситнете и запържете в маслото.
5. Подредете салатата на редове в голяма купа или в индивидуални малки стъклени купички с идеята да я обърнете и сервирате върху листа маруля. Първо намазнете купата, за да се обърне лесно. После сложете пласта с риба и майонеза и притиснете хубаво. След това продължете с лука. Накрая завършете с нарязаните на кубчета или рендосани яйца. Трябва да се напълни до върха на купата, за да се обърн лесно. Приберете в хладилник за час да се стегне.
6. Обърнете върху салатата, предварително измита, отцедена и поставена в плоска чиния или поднос. Отгоре поръсете с рендосания кашкавал и по желание украсете със зеленчуци и пресни подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ