Регистрация

Домашна наденица с пилешки дробчета

Домашна наденица с пилешки дробчета
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 1353

Домашен варен колбас с пилешко и сланина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г мляно пилешко месо
  • 500 г пилешки дробчета
  • 500 г свинска сланина
  • 3 яйца
  • 3 с.л. галета
  • 3 с.л. царевично брашно
  • 3-5 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • кимион, сминдух, мащерка, майоран по желание
  • лют пипер по желание
  • черва за натъпкване или стреч фолио и рогозка за навиване

Начин на приготвяне:

1. Прекарайте през месомелачка дробчетата, чесъна и сланината.

2. Смесете с пилешка кайма, яйцата, подправките, галетата и царевичното брашно. Замесете хубаво.

3. По избор можете да напълните в черва като сложите специалната приставка за наденици на месомелачката. Ако обаче нямате месомелачка и продуктите са ви смлени при закупуването в магазина, има и друга техника: Покрийте рогозка с парче стреч фолио и в него увивайте надениците. Накрая усучете и затегнете двата края.

4. Разположете надениците в тава, залейте с хладка вода и пуснете на слаб огън да се варят. Добре е да готвите около точката на кипене за 40-50 минути. Ако водата заври силно, може да развърже надениците или да нарани фолиото.

5. Поднесете с гарнитура от ориз, картофи или зеленчуци, като овкусите наденичките с любимия си сос за месо - чеснов, майонезен или най-добре - барбекю.

След сваряването на наденицата можете да я разгърнете от фолиото и да запечете на фурна. Става доста по-твърда.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта