Желирано свинско с пилешко и зеленчуци
Домашен колбас от свинско и пилешко тип пача с екстри.
Необходими продукти:
- 2 кг свински бут с кост и кожата
- 2 пилешки бутчета
- 2 пилешки крилца (ако имате)
- 1 с.л. сол с връх
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 1/2 ч.л. черен пипер на прах
- 2-3 дафинови листа
- 8 стръка магданоз
- 4 скилидки чесън
- 1 пакетче желатин
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре пилешкото и свинското месо и без да режете ги сложете в тенджера. Залейте с вода, кипнете, отпенете и оставете да се варят два часа.
2. Добавете солта, цялата обелена глава лук и целите обелени моркови. Варете още 2 часа, като 15 минути преди края на варенето добавите черния пипер и дафиновите листа.
3. Готовото месо извадете и изчакайте да се охлади, за да не пари на пръстите. Свалете внимателно кожата от свинския бут. След това с обратното на лъжица изгребете мазнината от нея.
4. Застелете кожата с обратното навътре в тава. Може да направите в две съдинки колбаса.
5. Останалото месо накъсайте или нарежете на малки хапчици и смесете с мазнината, обрана от кожата. Добавете нарязаните на ситно листа магданоз, морковите и лука от варенето. Смесете.
6. Набухнете желатина в студена вода (около 20 мл) и през това време подгрейте бульона. Ако е много, подгрейте само част от него. Около 1 литър ще е достатъчен. Изсипете желатина в подгрятия, но не кипнал бульон. Пресирайте в него и скилидкичте чесън.
7. Върху кожата разпределете месото и зеленчуците. Не трябва да е тънък пласт, напротив. Затова си изберете по-малка тава.
8. Отгоре залейте с бульона, колкото да покрие месото. След това приберете в хладилник за 12 часа.
9. Ще се изненадате колко вкусен домашен колбас с пилешко и свинско имате. Хапвайте студен, защото при подгряване ще се разтече.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Наталей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ