Домашна варена сланина с подправки
Маринована сланина с чесън и пипер.
Необходими продукти:
- 1 кг прясна сланина
- 1 кг лук
- 1 глава чесън
- 4 с.л. сол
- 1 с.л. черен пипер
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Обелете лука и го нарежете на средни парчета.
2. В голяма тенджера сложете сланината, лука и солта, залейте с вода така, че да покрива всичко и варете на умерен огън до готовност - около 1 час.
3. Махнете от огъня и оставете тенджерата за 24 часа с всичко вътре. Така сланината ще се овкуси страхотно.
4. Извадете сланината от маринатата, подсушете я, разрежете на големи парчета, шпиковайте и набодете в тях изчистените и разполовени скилидки чесън.
5. Овъргаляйте сланината в смесените червен, черен и лют пипер. По желание овържете късовете сланина с конец.
6. Приберете в хладилник и си хапвайте смело, когато решите - на сандвичи или за мезе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ