Регистрация

Свинско руло на пара

Свинско руло на пара
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3342

Домашен колбас със свински гърди и мръвки с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г свински гърди (без кост, но със сланина и ако има и с кожа - още по-добре)
  • 350 г свинско месо (може и изрезки на мръвчици)
  • 6 скилидки чесън
  • сол, черен, червен и лют пипер

Начин на приготвяне:

1. Измийте свинските гърди и ги подсушете с хавлиена кърпа.

2. Смесете подправките в съд, а чесъна намачкайте. Обтрийте гърдите откъм месото с чесън и подправки, а след това овкусете така и изрезките или мръвките.

3. Разпределете месото в едната страна по дължина на гърдите и ги завийте на руло. Вържете с канап.

4. Гответе на пара. Можете да сложите ветрило в тенджера под налягане или дори обикновена тенджера и да варите там. Можете да надигнете с чиния в тава, която да увиете с фолио за печене. Можете и да използвате уред за готвене на пара. Важно е да имате достатъчно вода и месото да не се натапя в нея или ако се докосва до течността, да е съвсем мака част от него. Гответе между 1 и 2 часа.

5. След охлаждане дръжте в хладилник. Това е страхотно зимно мезе или мръвка за сутрешния сандвич.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта