Свинско руло на пара
Домашен колбас със свински гърди и мръвки с подправки.
Необходими продукти:
- 800 г свински гърди (без кост, но със сланина и ако има и с кожа - още по-добре)
- 350 г свинско месо (може и изрезки на мръвчици)
- 6 скилидки чесън
- сол, черен, червен и лют пипер
Начин на приготвяне:
1. Измийте свинските гърди и ги подсушете с хавлиена кърпа.
2. Смесете подправките в съд, а чесъна намачкайте. Обтрийте гърдите откъм месото с чесън и подправки, а след това овкусете така и изрезките или мръвките.
3. Разпределете месото в едната страна по дължина на гърдите и ги завийте на руло. Вържете с канап.
4. Гответе на пара. Можете да сложите ветрило в тенджера под налягане или дори обикновена тенджера и да варите там. Можете да надигнете с чиния в тава, която да увиете с фолио за печене. Можете и да използвате уред за готвене на пара. Важно е да имате достатъчно вода и месото да не се натапя в нея или ако се докосва до течността, да е съвсем мака част от него. Гответе между 1 и 2 часа.
5. След охлаждане дръжте в хладилник. Това е страхотно зимно мезе или мръвка за сутрешния сандвич.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ