Картофени гъсенички със сланина
Печени картофи на шайби със сланина и подправки.
Необходими продукти:
- 10 картофа
- 20 г масло
- 50 г сланина (ако нямате навика да готвите с този продукт, можете да го замените с бекон)
- сол и пипер на вкус
- стрък пресен лук или листенцата на китка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Изберете си сравнително еднакви по размер картофи, като гледате да бъдат нито много малки, нито много големи.
2. Обелете картофите и ги измийте добре.
3. Нарежете ги на шайби, като не разрязвате картофа докрай.
4. Нарежете сланината на тънко и слагайте по малко между редовете на картофите.
5. Преместете картофите в тава, застлана с фолио за печене, като ги подредите с разрезите нагоре. Разтопете маслото и ги намажете.
6. Поръсете сол и пипер на вкус.
7. Печете на 180-190 градуса за около час.
8. След изваждане можете повторно да намажете с масло и да поръсите с наситнени зеленини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ