Регистрация

Картофени гъсенички със сланина

Картофени гъсенички със сланина
Лесно   |   Порции 10 картофа   |   Видяна: 1843

Печени картофи на шайби със сланина и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 картофа
  • 20 г масло
  • 50 г сланина (ако нямате навика да готвите с този продукт, можете да го замените с бекон)
  • сол и пипер на вкус
  • стрък пресен лук или листенцата на китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Изберете си сравнително еднакви по размер картофи, като гледате да бъдат нито много малки, нито много големи.

2. Обелете картофите и ги измийте добре.

3. Нарежете ги на шайби, като не разрязвате картофа докрай.

4. Нарежете сланината на тънко и слагайте по малко между редовете на картофите.

5. Преместете картофите в тава, застлана с фолио за печене, като ги подредите с разрезите нагоре. Разтопете маслото и ги намажете.

6. Поръсете сол и пипер на вкус.

7. Печете на 180-190 градуса за около час.

8. След изваждане можете повторно да намажете с масло и да поръсите с наситнени зеленини.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта