Регистрация

Домашен салам от пилешки гърди с ядки

Домашен салам от пилешки гърди с ядки
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 764

Домашен пилешки колбас или задушено пилешко филе с плънка от ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки гърди с общо количество около 600 г
  • 5 скилидки чесън
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1,5 с.л. сладък червен пипер
  • 4 с.л. олио
  • 150 г орехи, лешници, шамфъстък, смес от трите или други ядки по избор в същото количество
  • 2 ч.л. сух риган
  • 5 г желатин

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди разрежете на пеперуда през средата на дебелината, за да се получи голямо и тънко парче. След това счукайте, за да се уголемят и изтънят допълнително между два листа стреч фолио.

2. В купчика намачкайте чесъна и добавете солта, пипера и олиото. Разбъркайте на кашичка и намажете с нея двустранно всяко парче месо. Можете да оставите да се мариноват или директно да продължите с готвенето.

3. Вземете два плика за печене и всеки от тях срежете на голям еднопластов лист за печене. Поставете в единия едното парче месо разгърнато.

4. Отгоре поръсете половината от нарязаните на едро ядки, 1/2 ч.л. желатин и половината от ригана. Завийте на руло и опаковайте като бонбон във фолиото. Завържете хубаво краищата. Повторете с вторяи плик и останалото месо, ядки, желатин и подправки.

5. Сложете двата бонбона в тава и сипете малко вода на дъното - колкото да ги покрива на 1/3.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна 1:10 часа. След изваждане охладете и нарежете на кръгчета. Сервирайте като основно с гранитура и зеленчуци или като домашен салам от пилешко месо с ядки.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта