Домашна пилешка шунка в консерва
Домашен колбас от пилешко месо.
Необходими продукти:
- 400 г пилешко филе
- 400 г пилешко месо от бут без кост
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. провансалски микс или сами си миксирайте сухи риган, босилек, мащерка и розмарин
- 1/3 ч.л. черен пипер
- 1,5 ч.л. сладък червен пипер
- 1 с.л. желатин
- 2-3 скилидки чесън
- плик за печене и голяма консервена куутия от около 900 мл (можете да използвате два плика за печене и две по-малки консерви, но тогава естетичният вид на колбаса няма да е така изящен)
Начин на приготвяне:
1. Двата вида пилешко месо нарежете на много малки кубчета и прехвърлете в купа.
2. Овкусете със сол, двата вида пипер, провансалския микс и намачканите скилидки чесън. Поръсете желатина и разбъркайте добре.
3. Напъхайте плика за печене с дъното в консервата. След това го напулнете с месната смес. Натъпчете хубаво, за да заеме формата на консервата. На финала завържете на бонбон горния край.
4. Поставете консервата изправена в тавичка и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час.
5. След изваждане оставете на стайна температура за още 1 час, после приберете в хладилник за минимум 1 час.
6. Издърпайте внимателно плика за печене от кутията и го разрежете. Ще излезе вкусен домашен пилешки салам, който можете да нарежете на кръгчета.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ