Диетична печена риба с лимон
Рибни филета с лимон и розмарин.
Необходими продукти:
- ½ кг филе от риба треска или писия – прясна или замразена
- 1 с.л. масло или маргарин
- 4 ч.л. лимонов сок
- 1 ч.л. настъргана лимонова кора
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка розмарин
Начин на приготвяне:
1. Ако рибата е замразена, размразете я, като я оставите в хладилника през нощта.
2. Включете фурната и изчакайте да се загрее до 180ºC.
3. Докато фурната се загрява, пригответе всички необходими продукти. Настържете лимоновата кора и я сложете в купа. Срежете лимона и изцедете сока му. Отмерете 4 ч.л. от него и го сложете в купата.
4. Прибавете маслото, солта, пипера и розмарина в купата.
5. Сложете купата в микровълнова или обикновена фурна, докато маслото се разтопи. Разбъркайте продуктите добре.
6. Разделете рибата на 6 порции и ги наредете в тава.
7. Излейте подправките с маслото върху парчетата риба, така че да се покрият равномерно.
8. Печете 25 мин., докато рибата стане крехка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ