Регистрация

Джинджифилов кейк с канела

Джинджифилов кейк с канела
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 5322

Вкусен кейк с джинджифилов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. мляко
  • 3/4 ч.ч. олио
  • 1 пакет бакпулвер
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 ч.л. канела
  • 2 ч.л. джинджифил
  • 2 ч.ч. орехи или други ядки по избор

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 180ºC. Разбийте яйцата, захарта и ванилията за 10 мин.

В друг съд смесете брашното, канелата, джинджифила и бакпулвера.

Прибавете млякото и олиото към първата смес като разбивате за 2-3 мин., след което прибавете втората смес към така получената и разбивайте още около 5 мин.

Накрая сложете ядките и изсипете сместа в намаслена формичка или съд за печене.

Печете около 1 ч. според фурната, но най-добре е да проверявате от време на време.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта