Джинджифилов кейк с канела
Лесно | Порции 8
| Видяна: 5322
Вкусен кейк с джинджифилов аромат.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1,5 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. мляко
- 3/4 ч.ч. олио
- 1 пакет бакпулвер
- 1 пакетче ванилия
- 1 ч.л. канела
- 2 ч.л. джинджифил
- 2 ч.ч. орехи или други ядки по избор
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 180ºC. Разбийте яйцата, захарта и ванилията за 10 мин.
В друг съд смесете брашното, канелата, джинджифила и бакпулвера.
Прибавете млякото и олиото към първата смес като разбивате за 2-3 мин., след което прибавете втората смес към така получената и разбивайте още около 5 мин.
Накрая сложете ядките и изсипете сместа в намаслена формичка или съд за печене.
Печете около 1 ч. според фурната, но най-добре е да проверявате от време на време.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ