Десерт Маскарпоне в чаша или тавичка
Крем Маскарпоне със сурови жълтъци, сметана и сирене маскарпоне.
Необходими продукти:
- 30 жълтъка
- 60 г захар
- 250 г маскарпоне
- ванилия
- 200 мл сладкарска млечна сметана
- 20 г пудра захар
- 200 г бишкоти
- 150 мл еспресо
- 30 мл коняк
- какао на прах
Начин на приготвяне:
1. Жълтъците изсипете в голяма купа и залейте със захарта. Разбийте с миксер до получаването на гладък жълтеникав крем
2. Добавете маскарпонето и ванилията към крема и разбийте до гладкост.
3. Сметаната изсипете в друга купа, добавете пудра захарта и с миксер разбийте на гъст крем. Ще отнеме 5-6 минути разбиване. Използвайте чисти и сухи бъркалки на миксера, за да се получи пяната наистина гъста.
4. С шпатула добавяйте сметаната на части към крема с маскарпоне и разбърквайте. Трябва да се получи хомогенен крем.
5. Решете дали ще правите под формата на сладкиш или пък ще е крем в чаша. Изсипете си кафето в купичка и добавете в него коняка.
6. Ако редите в тавичка, топвайте бишкотите в кафената смес и редете плътно на дъното. След това покрийте с половината крем, после наредете втори пласт напоени бишкоти и пак покрийте с крем. Заравнявайте крема с шпатула.
7. Ако редите в чаши, започнете с крем, после парчета бишкоти, после пак крем, пак бишкоти и крем за финал.
8. Накрая поръсете с какао през цедка, независимо кой от двата варианта сте готвили, и приберете в хладилник за 4 часа.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ