Сметанов крем с крем сирене и печени орехи
Сметанов сладкиш с крем сирене и орехи на тиган - хрупкав, млечен ароматен.
Необходими продукти:
- 100 г орехови ядки
- 25 г масло
- 1 ч.л. пудра захар (по желание)
- 150 мл млечна течна незаквасена сметана с висока масленост
- 4 с.л. пудра захар (можете да замените пудра захарта с 1/3 на даденото количество стевия или друг алтернативен подсладител и ще се получи здравословна кето храна)
- 150 г крем сирене
- какао на прах за поръска
Начин на приготвяне:
1. Ореховите ядки нарежете с нож на парченца.
2. Сложете тиган с незалепващо покритие на котлона, пуснете малко под средна степен и изсипете орехите. Добавете маслото и бъркайте. Първо маслото ще се разтопи, след това орехите ще започнат да ухаят. Поръсете с 1 ч.л. пудра захар и бъркайте още малко. После махнете от котлона, като внимавате да не ги прегорите.
3. Сметаната трябва да е много студена, а крем сиренето - на стайна температура, за да се получи хубав крем. Изсипете сметаната в купа и с миксер бъркайте 10 минути докато набухне хубаво. Добавете захарта и крем сиренето и разбийте отново. Можете по желание да вкарате още захар и да ароматизирате с ванилия.
4. Вкарайте крема в пош и вземете 2 големи стъклени коктейлни чаши. На дъното щприцовайте крем, поръсете с орехи, пак шприцовайте крем, пак поръсете с орехи и на финала завършете с крем. Него заравенете с шпатула.
5. Сипете какао на прах в цедка и поръсете повърхността на крема. След това приберете в хладилника или сервирайте директно.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ