Десертни макарони с мляко и ванилия
Десерт с паста - сладкиш от макарони с мляко, яйце и ванилия.
Любимите макарони със сирене са български вариант с италианско тестено изделие по френска рецепта, а цялото побългаряване идва от добавката на бяло саламурено сирене в сладкиша. Нормално е подобна комбинация да не се харесва на чужденците и дори на по-младото поколение, отвикнало от бабините закуски. Затова Миро показва в канала си Готвене за начинаещи как се првят десертни макарони с яйца и мляко, но вместо сирене се добавя ванилия или цитрусови кори, за да се получи изтънчен сладкиш, а не соцзакуска.
Макароните се сваряват в подсолена вода. В купа се разбиват яйца с мляко, захар и ванилия. Сварената ал денте паста се изсипва вътре, разбърква се, за да поеме вкус и във вътрешността си, и се прехвърля в намазана с масло и посипата с галета тава. Отгоре се залива с разтопено масло. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. Приблизителните пропорции са на 500 г паста 250 г захар, 1 л. мляко, 150 г масло и 6 яйца, но няма смисъл да правите толкова голямо количество, ако не очаквате дузина гладници у дома си. А как да приготвите вкусния сладкиш, гледайте във видеото на Миро по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ