Макарони на фурна с яйце и сирене
Печени макарони с млечна заливка и карамелена коричка.
Необходими продикти:
- 1 пакет макарони
- 1 с.л. олио
- щипка сол
- 1 литър вода
- 500 мл прясно мляко
- 4 яйца
- 500 грама бяло сирене
- захар на вкус (аз слагам на тази смес 2/3 ч.ч., но става доста сладникаво)
Начин на приготвяне:
1. Сварете макароните в подсолената кипяща вода, в която сте добавили и олиото според указанията на опаковката минус 3 минути от даденото време. Все пак и ще се пекат след това.
2. Докато макароните се варят разбийте яйцата, добавете в тях млякото и захарта, разбърквайте до разтварянето на захарта и след това натрошете сиренето.
3. Сварените макарони отцедете в гевгир и изсипете в голяма тава. Залейте ги с млечната смес и разбъркайте.
4. Печете на 220-250 градуса за около 25 минути или докато не прецените, че макароните са готови. По средата на готвенето можете да извадите и да поръсите с още захар отгоре – така ще хванат карамелена коричка.
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ