Два варианта на пилешки шишчета
Пилешки шишчета с марината от азиатски подправки и цитрусови пилешки шишчета.
Шишчета с пилешко филе, които можете да направите и с месо от бут, ако харесвате по-мазни варианти, показва Миро в канала си Готвене за начинаещи. Това е апетитно мезе и вкусно основно, ако сервирате с гарнитура, пък и се готви лесно. Ако ще готвите на барбекю на открито, можете да си направите заготовките и на финала просто да изпечете. А дали ще изберете варианта с цитрусовата марината или с азиатския сос, зависи от вкуса ви. Заслужава си да опитате и двете.
За апетитните цитрусови шишчета с пилешко в купа се смесват сокът и кората на половин лимон, сокът и кората на половин портокал, наситнена мента или босилек, мед, зехтин, кимион, сол и пипер. Месото се реже на еднакви хапки и се потапя в маринатата за два часа. После се реди върху шишове и се пече, като по време на печенето се маже със соса от мариноването. Можете да го сгтовите и у дома на наребрен тиган.
За пилешките шишчета без мариноване трябва да погреете смес от 150 мл соев сос с 90 г захар, 25 мл бяло вино и 15 грама брашно. Следва да наредите мръвките на шиша и по време на печене да ги мажете с този сос. Как точно се прави - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ