Гювеч със свинско, картофи и патладжани
Богат свински гювеч с бамя, зелен фасул, чушки, домати, картофи и моркови.
Необходими продукти:
- 500 г свинско от плешка
- 4-5 картофа
- 2 глави кромид лук
- 3 чушки
- 2 моркова
- 1 патладжан
- 300 г зелен фасул
- 200 г бамя
- 2 домата
- 1 супена лъжица червен пипер
- 1 супена лъжица черен пипер
- връзка магданоз
- 4-5 стръка копър
- 4-5 супени лъжици олио или зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарязвате месото на хапки и го задушавате с мазнината за около 30 минути.
2. Добавяте към месото и зеленчуците, които сте нарязали на парчета - без домата и подправките – тях ще добавите на по-късен етап. Добре е да осолите патладжана предварително и да престои така за около 15-20 минути, за да се отдели от него горчивината му.
3. На умерено силен котлон задушавате зеленчуците и месото за около 15 мин. След това добавяте червения пипер, осолявате и изсипвате в тавата, в която ще го печете. Добавяте 500 мл вода, както и магданоза, копъра, доматите и черния пипер.
4. Печете 40 минути на предварително загрята на 200 градуса фурна.
5. В гювеча трябва да остане малко течност, за това контролирайте печенето.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ