Гювече с пилешко и царевица
Пилешки гювечета със сметана и триъгълници топено сирене.
Необходими продукти:
- 500 г сварено пилешко месо
- 1 консерва царевица
- 100 мл готварска сметана
- 100 мл мляко
- 8 парчета топено сирене
- 4 печени чушки
- 4 яйца
- сол
- универсална подправка
- черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
На дъното на гювечето се сипва 1 с.л. олио, след това се поставя ¼ от консервата царевица а от горе се поставят парчетата сварено пилешко месо. Следва топеното сирене, нарязаната чушка, по 25 мл. мляко в порция и 25 мл. сметана за готвене. Посолявате със солта, черния пипер и универсалната подправка. Печете гювечето в предварително загрята фурна на 250 градуса, за около 20 мин. 5 минути преди да го извадите, махате капачето и чупите яйцето. Печете без капак докато яйцето стане готово.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ