Регистрация

Бонбони от бисквити с кондензирано мляко

Бонбони от бисквити с кондензирано мляко
Средно   |   Порции 16-20 броя   |   Видяна: 2230

Домашни шоколадови бонбони от кондензирано мляко с масло и бисквити.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва 380 мл подсладено кондензирано мляко
  • 3 ч.л. какао на прах
  • 50 г масло
  • 380 г чаени бисквити
  • сладкарска декорация по желание - пръчици, топчета, ядки и др.

Начин на приготвяне:

1. Изсипете кондензираното мляко в купа и приберете в хладилник за 5-10 минути.

2. Маслото разтопете.

3. Бисквитите смелете на трохи в чопър.

4. В купатта с кондензирано мляко прибавете какаото на прах и разтопеното масло и с миксер разбийте на крем.

5. Изсипете 2/3 от бисквитените трохи и разбъркайте с шпатула или вилица докато се получи гъсто еднородно шоколадово тесто. Ако лепне по ръцете, приберете за малко в хладилника. Трябва да е много твърдо, затова при необходимост добавете още от смлените бисквити.

6. Отчупвайте си със супена лъжица от сместа и оформяйте с длани на сплеснат бонбон. Готовите бонбони редете в тава.

7. Оваляйте всеки бонбон в останалите смлени бисквити. Ако харесвате друг вид декорация, използвайте шарени пръчици, топчета, шоколадови или кокосови стърготини, смлени ядки или какао на прах.

8. Съхранявайте бонбоните в хладилник.

 

Източник: YouTube/Chnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта