Гъби кладница в бял винен сос
Панирани гъби в масло с чесън.
Необходими продукти:
- 10 бр. гъби кладница
- 1 чаша брашно
- чесън на прах
- сол и пипер
- ¼ чаша лимонов сок
- 1 ч.л. настъргана лимонова кора
- босилек
- магданоз
- 3 с.л. чесън
- 1 с.л. масло
- 2 с.л. зехтин
- 1 чаша бяло вино
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олио и масло в тиган с незалепващо покритие. Овкусете брашното, като го смесите с чесъна на прах, солта и пипера. Натопете гъбите кладница в брашното. Изпържете гъбите, докато станат златисто кафяви. Оставете настрани.
2. В същия тиган, задушете чесъна в зехтин и масло, докато омекне. Не го изпичайте. Избегнете загарянето в тигана, като сипете в него виното. Оставете да къкри за 2-3 минути или докато алкохолът се изпари. Изключете котлона. Добавете лимонов сок и сварена паста и оставете да попие соса. Прибавете нарязаните билки, лимоновата кора и нарязаните пържени гъби.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ