Постен ечемик с гъби кладница
Варен ечемик с гъби и подправки за вегани.
Бон Апети
Излъчен на 21.04.2016
Едно лесно постно ястие с доста полезни съставки къкри в кухнята на Бон апети - ечемичено основно с гъбен нюанс. Ечемикът се вари в зеленчуков бульон като се подправя само с традиционните сол, пипер и малко мащерка, а на заден план се усеша дъха на лук и чесън. Акцент върху вкуса получават гъбите кладница, които са и изненадата в тази храна. Техния вкус и аромат са водещи въпреки неголямото количество, с което участват в рецептата. Ако готвите ястието за вегани или хора, които са на продължителни пости, можете да добавите и малко хранителна мая за повече питателност и полезни за тялото вещества.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ