Гъбен сос за всякакви ястия
Лесно | Порции 2
| Видяна: 5034
Сос за паста и месо.
Необходими продукти:
- 100 г пресни печурки, нарязани на филийки (или повече - на вкус)
- 60 г масло
- 60 г обикновено брашно
- 100 мл евапорирано мляко
- 350 мл бульон от кости (или разтворено във вода сухо кубче, но не използвайте само вода, за да не стане блудкав сосът)
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в тенджерка, докато добавяте постепенно брашното.
2. Смесете хубаво.
3. Постепенно налейте евапорираното мляко, докато разбърквате.
4. Сместа трябва да стане като тесто. Ако се разреди прекалено, добавете още евапорирано мляко.
5. Добавете постепенно бульона, без да спирате да разбърквате, докато се получи кремообразна смес.
6. Добавете гъбите и оставете да заври.
7. Добавете сол на вкус.
8. Поднесете горещо.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ