Регистрация

Гъбен сос за всякакви ястия

Гъбен сос за всякакви ястия
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5034

Сос за паста и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г пресни печурки, нарязани на филийки (или повече - на вкус)
  • 60 г масло
  • 60 г обикновено брашно
  • 100 мл евапорирано мляко
  • 350 мл бульон от кости (или разтворено във вода сухо кубче, но не използвайте само вода, за да не стане блудкав сосът)
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в тенджерка, докато добавяте постепенно брашното.

2. Смесете хубаво.

3. Постепенно налейте евапорираното мляко, докато разбърквате.

4. Сместа трябва да стане като тесто. Ако се разреди прекалено, добавете още евапорирано мляко.

5. Добавете постепенно бульона, без да спирате да разбърквате, докато се получи кремообразна смес.

6. Добавете гъбите и оставете да заври.

7. Добавете сол на вкус.

8. Поднесете горещо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта