Сос със сирене, гъби и див лук
Сос за паста с лук и масло.
Необходими продукти:
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. брашно
- 1 + 1/2 ч.ч. мляко
- 2 ч.ч. настъргано сирене
- 1 скилидка чесън, счукан
- 1 ч.ч. гъби
- 1 връзка див лук, фино нарязан
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Запържете до кафяво чесъна в тиганче.
2. Прибавете гъбите, овкусете със сол и пипер и гответе докато си пуснат течността и я абсорбират отново.
3. Извадете гъбите и заделете.
4. Сгорещете масло в тенджерка.
5. Прибавете брашното и гответе няколко минути, като бъркате непрекъснато, за да не изгори сместа.
6. Прибавете 1 ч.ч. мляко, като сгорещявате бавно сместа, докато се сгъсти и бъркате непрекъснато.
7. Прибавете сиренето и гъбите.
8. Когато сиренето се разтопи, прибавете останалото мляко до получаване на желаната гъстота.
9. Поръсете с нарязан див лук и разбъркайте.
10. Сервирайте с паста и пресни нарязани домати отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ