Регистрация

Сос със сирене, гъби и див лук

Сос със сирене, гъби и див лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2235

Сос за паста с лук и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. брашно
  • 1 + 1/2 ч.ч. мляко
  • 2 ч.ч. настъргано сирене
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 1 ч.ч. гъби
  • 1 връзка див лук, фино нарязан
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Запържете до кафяво чесъна в тиганче.

2. Прибавете гъбите, овкусете със сол и пипер и гответе докато си пуснат течността и я абсорбират отново.

3. Извадете гъбите и заделете.

4. Сгорещете масло в тенджерка.

5. Прибавете брашното и гответе няколко минути, като бъркате непрекъснато, за да не изгори сместа.

6. Прибавете 1 ч.ч. мляко, като сгорещявате бавно сместа, докато се сгъсти и бъркате непрекъснато.

7. Прибавете сиренето и гъбите.

8. Когато сиренето се разтопи, прибавете останалото мляко до получаване на желаната гъстота.

9. Поръсете с нарязан див лук и разбъркайте.

10. Сервирайте с паста и пресни нарязани домати отгоре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10-15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта