Регистрация

Картофени хапки със сос от гъби

Картофени хапки със сос от гъби
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2123

Панирани картофени лодки със заливка от гъбен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама картофи
  • 50 грама масло
  • 4 яйца
  • 100 грама сушени гъби
  • 6-8 с.л. брашно (ще ви трябва за соса и за панираните картофени лодки)
  • 2 глави лук
  • сол и пипер на вкус
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите, нарежете ги на кубчета, добавете маслото и ги намачкайте на пюре. Разбийте яйцата и ги изсипете в картофената смес. Направете я с консистенцията на кайма. Оформете от нея плоски плескавици, оваляйте ги в малко брашно и ги изпържете на маслена баня. Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.

2. Сварете гъбите и щом са готови, охладете леко, за да не изгорите пръстите си и нарежете на парченца. Не изхвърляйте бульона. Главите лук наситнете и запържете в олио. Щом започне да покафенява, добавете гъбите, пържете 10-тина минути и след това долейте 3 ч.ч. от гъбения бульон. Оставете да заври. През това време разтворете 2 с.л. брашно в малко студена вода докато бучките изчезнат и щом кипне съдържанието на тигана, добавете брашнения сгъстител. Оставете да се готви десетина минути като разбърквате периодично. Овкусете със сол и пипер.

3. Наредете картофените плескавици в чиния и ги залейте с гъбени сос или поднесете картофените хапки отделно от гъбени сос, за да могат да се потапят в него.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта