Гръцки омлет с пържени картофи
Омлет по гръцки с картофи и риган.
Ако имате останали пържени или печени картофи от предишно готвене, ето хитра идея за бързо ятие, в което да ги използвате. В канала Кухнята на Звездев се готви омлет по гръцки, който представлява запечени бъркани яйца с картофи, риган и зехтин. Ако пък искате да го опитате, изпържете си няколко картофа специално за него.
Няколко яйца се разбъркват с тел в купа. В тиган със зехтин, притоплен на умерен огън, се изсипват картофите и се заливат с яйцата. Посолява се и се подправя с риган. Готви се като периодично се прибутват внимателно неизпечените чати от яйцето към центъра. Картофие се натискат в яйцето, за да станат едно цяло. И след 10-тина минути ястието е готово. Можете да сервирате на парчета като пица или цяло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ