Гръцки кейк с орехи и локум
Лесно | Порции 6-10
| Видяна: 6569
Домашен сладкиш с ядки, локум и цитрусов аромат.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 и 1/2 чаена чаша захар
- 1 кофичка кисело мляко
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1 чаена чаша олио
- 1 кутия локум
- 3 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша орехови ядки
- 1 ванилова захар
- лимонова кора
- канела
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме киселото мляко и содата, разбъркваме и оставяме да почине около 30 минути.
Прибавяме олиото, брашното и ваниловата захар, смлените орехи, настърганата лимонова кора и изсипваме сместта в намазана с олио и поръсена с брашно тава.
Назарзваме локума на ситно и поръсваме върху суровия кекс.
Печем на 180 градуса до готовност и още топъл поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!
Най-важните съставки
брашно, ванилова захар, захар, канела, кисело мляко, лимонова кора, локум, олио, орехи, сода бикарбонат, сода за хляб, хлебна сода, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ