Гръцка рибена супа
Супа с бяла риба, зеленчуци и маслини.
Необходими продукти:
- 400 г филе от бяла риба
- 100 г зелени маслини без костилка
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 домат
- 1 глава лук
- 2 с.л. зехтин за готвене
- сол и пипер на вкус
- пресен анасон или копър
- сирене за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
1. Лука наситнете, а чушките нарежете на парченца.
2. В тенджера сгорещете зехтина и запържете в него лука до прозрачност, после добвете и чушките. Гответе 3-4 минути, след кото залейте с 1 литър вода. ОСтавете да кипне.
3. През това време обелете домата и го нарежете на кубчета. Маслините нарежете на шайби. Добавете ги във врящата супа и оставете да се готви няколко минути.
4. Рибата нарежете на хапки, но не много малки. Добавете в супата, захлупете и оставете да ври 6-8 минути.
5. Махнете от огъня, подправете със сол и пипер, анасон и наситнен копър.
6. Поднесете със запечено халуми или натрошено бяло сирене. Звучи странно, но такава е оригиналната рецепта. Ако ви е прекалено екстравагантно, пропуснете тази стъпка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ