Грузински чеснов сос с чушки и ядки
Лесно | Порции 4 бурканчета
| Видяна: 2450
Лют сос с чесън, орехи и кориандър.
Бон Апети
Излъчен на 28.09.2016
Ето рецепта за пикантна разядка от люти чушки, която е класическа за грузинската кухня. Предупреждаваме, че количествата на продуктите, използвани във видеото, са много повече от необходимата доза за 4-6 порции. Затова преценете внимателно колко аджика ще ви бъде нужна и ако трябва, намалете съотношенията. Накратко сосът представлява смлени люти чушлета с чесън, кориандър, орехи и сухи подправки. Подходящ е като разядка за хляб или сос към месо.
Най-важните съставки
бял оцет, зелени люти чушки, кориандър, люта чушка, малки люти чушлета, олио, орехи, сол, чесън, чубрица
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ