Говеждо филе със соеви пръчици
Средно | Порции 2-3
| Видяна: 3044
Мариновано говеждо, задушено на пара.
Необходими продукти:
- 500 г говеждо филе, нарязано
- 3-4 пръчици сушено соево сирене, накиснати и нарязани на парченца
- 1 с.л. скариди, смляни
- 2 скилидки чесън, пресован
- 2 ч.л. джинджифил, млян
- 1 люта червена чушка, нарязана на ситно
- 3 стръка зелен лук, нарязан
За маринатата:
- 2 с.л. оризово вино
- 2 ч.л. светъл соев сос
- 2 ч.л. захар
- 2 ч.л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
1. Смесете съставките на маринатата и залейте с нея нарязаното на ивички филе.
2. Запържете джинджифила, чесъна и скаридената паста докато усетите аромата им и прибавете към филетата. Разбъркайте.
3. Поставете филетата в хладилника за минимум 30 минути.
4. Наредете пръчиците от соевото сирене върху чиния, наредете отгоре месото.
5. Гответе на пара около 12 минути.
6. Сервирайте, наръсени с нарязаните на ситно зелен лук и люта чушка.
Най-важните съставки
говеждо месо, джинджифил, захар, зелен лук, оризово вино, светъл соев сос, скариди, соево сирене, царевично брашно, червена люта чушка, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ