Глутенов ориз с гъби
Гъби, фъстъци, скариди и чесън акомпанират на ориза ви.
Необходими продукти:
- 200 г глутенов ориз
- 60 г сушени гъби
- 100 г сушени скариди
- 80 г фъстъци
- 2 с.л. наситнен чесън
За овкусяване:
- 1 с.л. тъмен соев сос
- 1/2 ч.л. сол
- 1 1/2 ч.л. пипер
Начин на приготвяне:
1. Накиснете глутеновия ориз за 2 ч.
2. Отцедете го и го задушете на пара за 1/2 ч.
3. Накиснете гъбите, сушените скариди и фъстъците поотделно.
4. Отцедете и нарежете на филийки гъбите.
5. Сгорещете 2 с.л. олио в уок.
6. Добавете чесъна, гъбите, сушените скариди и фъстъците.
7. Запържете като разбърквате на силен огън, докато усетите аромата им.
8. Добавете подправките за овкусяване и разбъркайте хубаво.
9. Добавете запарения глутенов ориз.
10. Разбъркайте хубаво всичко и овкусете.
11. Пържете като разбърквате докато усетите аромата им и до пълна готовност.
12. Върнете в уреда за варене на пара за още 10 мин., ако искате да омекне още.
13. Поднесете поръсено с печени фъстъци и пържен лук шалот.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ