Великолепни вързопчета на грил
Печени зеленчуци на скара във фолио.
Необходими продукти:
- 8 средно големи червени картофа
- 24-32 бейби морковчета
- 1 глава лук
- 6-8 цели дребни гъбки
- 2 чаши настъргано сирене чедър или „Пипер Джак”
- 2 кочана царевица (с кочана)
- 1 пакетче масло (НЕ маргарин)
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
1. Разстелете два листа алуминиево фолио с лъскавата страна НАГОРЕ. Направете листовете фолио два пъти по-дълги от широчината на рулото.
2. Разрежете картофите на осем или на по-малки резени и ги разпределете в средата на двата листа фолио. Наредете отгоре гъбите, лука и разрязаните на две по дължината моркови. Разрежете суровите кочани царевица на парчета от по 2 см. и ги добавете. Прибавете и всички останали зеленчуци.
3. Затворете страните на фолиото да се получи нещо като лодка, в която да се намират зеленчуците и добавете половин пакетче масло във всяко вързопче. Посолете и наръсете обилно с черен пипер. Прибавете половината от сиренето във всяко пакетче и затворете дългата страна на фолиото - завийте плътно, за да се опаковат добре зеленчуците.
4. Когато завиете единия край, обърнете настрани и тупнете леко, за да се наредят плътно всички зеленчуци, след което завийте и от другата страна (внимавайте да е в същата посока като първия край, за да не капе масло при печенето).
5. Поставете вързопчетата върху решетката на грила си (но не направо върху жарта!) с „процепа” НАГОРЕ. Не се тревожете, маслото прегаря когато излезе навън, а не когато е опаковано вътре във вързопчето. Освен това ако не сложите вързопчетата направо върху въглените, зеленчуците няма да залепнат за фолиото.
6. Свалете от грила и надупчете с вилица, за да излезе парата, след което внимателно отворете с нож или ръка вързопчетата.
7. Сервирайте в голяма купа, за да може всеки да си избира каквото му харесва.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ