Печени зеленчуци със сладък тахан
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3396
Великолепно вегетарианско ястие на фурна.
Необходими продукти:
- 2 жълти чушки, нарязани
- 2 домата, без семето, нарязани
- 2 ч.ч. бейби моркови
- 3 патладжана, нарязани
- 3 тиквички, нарязани
- 1 голям сладък картоф, нарязан
- 1 глава червен лук, нарязан
- 4 с.л. зехтин
- 4 с.л. оризов оцет
- 3 с.л. тахан
- 1 с.л. горчица
- 1 1/2 с.л. мед
- сокът от 1/2 лимон
- 1 с.л. лют червен пипер
- 4 скилидки чесън, пресован
- 1/4 ч.ч. магданоз, смлян
- морска сол
Начин на приготвяне:
1. Сложете всички зеленчуци в много голяма купа.
2. Разбъркайте с тел добре останалите продукти освен магданоза. Прибавете сол на вкус.
3. Залейте зеленчуците със соса и ги разбъркайте, за да се овкусят равномерно.
4. Запечете в предварително загрята на 200 С фурна за 20-25 минути или докато зеленчуците омекнат. Наръсете ги с магданоз.
5. Сервирайте върху лист маруля. Наръсете с още малко зехтин, прясно изцеден лимонов сок и сол (по желание).
Най-важните съставки
бейби моркови, горчица, домат, жълта чушка, зехтин, лимон, лют пипер, магданоз, мед, морска сол, оризов оцет, патладжан, сладки картофи, тахан, тиквички, червен лук, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ